Oftest stillede spørgsmål

Find de oftest stillede spørgsmål og vores svar her.

Jeg ved ikke, om jeg opfylder adgangskravene for at blive optaget på en specifik uddannelse. Hvordan kan jeg finde ud af det?

Først skal du tage kontakt til den uddannelsesinstitution, som du ønsker at blive optaget på. Send dem en kopi af dine uddannelsesbeviser. De vil vende tilbage til dig med information om:

  1. Du opfylder adgangskravene og kan søge optagelse på uddannelsen
  2. Du først har brug for at få dine papirer vurderet af Forsknings- og Uddannelses Ministeriet
  3. Du ikke opfylder adgangskravene og derfor først skal tage suppleringskurser.

Find mere information om processen her: https://studentrefugees.dk/how-to-fulfil-requirements/not-sure-certificates-valid-apply/

Hvor kan jeg få mine uddannelsesbeviser vurderet i forhold til det danske uddannelsessystem?

Ved Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Følg den ansøgningsprocedure som er beskrevet i deres standard ansøgningsblanket.

Uddannelses- og Forskningsministeriet kan kræve de originale uddannelsesdokumenter fra nogle lande. Du finder listen over hvilke lande i ansøgningsformularen. Når du har udfyldt ansøgningsblanketten og vedlagt alle påkrævede dokumenter (se alle instruktioner i ansøgningen), kan du sende ansøgningen med anbefalet post til: Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Bredgade 40, 1260 København K eller aflevere det i receptionen på Bredgade 43.

Vurderingen tager normalt ikke mere end to måneder fra aflevering af alle påkrævede dokumenter. Det er gratis at få vurderingen.

Jeg vil gerne læse en uddannelse på engelsk. Hvor kan jeg finde uddannelser på engelsk?

Danske videregående uddannelsesinstitutioner tilbyder en række muligheder for internationale studerende. Mere end 600 uddannelser bliver undervist på engelsk, og alle er internationalt godkendt.

Find uddannelserne her: http://studyindenmark.dk/study-op

Jeg påbegyndte en bacheloruddannelse i mit hjemland, men jeg færdiggjorde den ikke. Jeg vil gerne fortsætte mine studier i Danmark, hvordan kan jeg gøre det?

Send os en e-mail på info@studentrefugees.dk og et team af frivillige kontakter dig, så I kan snakke mere om dine muligheder.