Student Refugees Studiemakkere – få en mentor!

Stort tillykke med at du er blevet optaget på en videregående uddannelse! 

Har du brug for en ekstra hånd? Få en Studiemakker!

Dit første semester bliver begivenhedsrigt, og vi vil være ved din side for at støtte dig i at få det bedste ud af det.

At studere på en videregående uddannelse i et fremmed land med en hel ny studiekultur kan være en smule overvældende. Med sådan en udfordring har du måske brug for en studiemakker ved din side. En studiemakker er en person, som går på en videregående uddannelse, og som kan hjælpe dig med at forstå det danske uddannelsessystem og studiekulturen – for eksempel de berømte danske fredagsbarer!

Her er nogle ting, som din studiemakker
kan hjælpe dig med:

  • Hvor kan jeg få hjælp til at træne mine skrivefærdigheder?
  • Hvilke muligheder har jeg for at blive en del af studenterorganisationer?
  • Hvordan til- og afmelder jeg mig kurser?
  • Hvordan fungerer gruppearbejde?
  • Hvad er 24-, 48- og 72-timers-eksamener
  • Hvordan navigerer jeg i den nye uddannelses forskellige it-systemer?
  • Hvordan finder jeg rundt på campus?

Men husk at din Studiemakker mentor ikke er en studievejleder eller sagsbehandler.

Og husk at det ikke kun behøver at være studierelevant og praktisk – I kan også bare drikke en kop kaffe og hygge, når I har brug for en pause fra læsningen!

Praktisk information

Studiemakker-programmet er for alle der er blevet optaget på en videregående uddannelse på Sjælland. Programmet vil have en varighed på minimum 6 måneder, fra september-februar. Herefter kan I vælge at fortsætte som studiemakkere, hvis I begge har lyst og hvis det stadig er relevant.

Du kan ansøge om at blive mentee ved at gå ind på nedenstående link, hvor du vil blive bedt om at udfylde en formular.  Når du har sendt ansøgningen, vil vi gøre vores bedste for at matche dig med en studerende som går på en videregående uddannelse og som er klar til at mødes med dig, når du har brug for en ekstra hånd. Når vi har fundet et match, vil du blive inviteret til et introduktionsarrangement i september, hvor du vil møde din studiemakker og andre, der er involveret i projektet. Du vil her have mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål og forventningsafstemme med din studiemakker.

Dette projekt er drevet af frivillige og er derfor gratis. De frivillige er studerende ligesom dig, og oplever derfor også udfordringer som studerende. Husk derfor at tage hensyn til dette og respekterer hinandens tid og begrænsninger.

Har du brug for hjælp inden, så tag kontakt til os på sr-buddies@studentrefugees.dk, så forsøger vi at hjælpe dig bedst muligt på vejen.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om projektet, så kontakt os på
sr-buddies@studentrefugees.dk