Kvote 2-prøve

Kvote 2-prøve

Flere universiteter i Danmark har indført en kvote 2-prøve. Det er vigtigt at du tjekker op på hvorvidt det universitet og den uddannelse du ønsker at søge på, har en kvote 2-prøve eller accepterer en motiveret ansøgning. Det kan du gøre på det pågældende universitets hjemmeside men vær opmærksom på at det kan være individuelt fra uddannelse til uddannelse.

Kvote 2-prøven består af en kognitiv test og evt. et mundtlig eller skriftligt interview. For at ansøge kvote 2-prøven skal man op alle adgangskrav til den pågældende uddannelse med undtagelse af karakterkravet på mindst 6,0 i gennemsnit.

Prøven og vurderingskriterierne er forskellige på de forskellige uddannelsesinstitutioner, du kan søge mere informations på universiteternes hjemmeside.

Ansøgningsfrist: 15. marts kl 12.

Hvis du vil søge om optagelse via kvote 2-test, skal du søge inden 15. marts kl. 12. Prøven vil være en anden dag end ansøgningsfristen, formentlig mellem april og juni. Vær opmærksom på, at adgang til prøven er betinget af at man tilmelder sig inden ansøgningsfristen.

Har du særlige behov til prøven?

Du kan søge om særlig støtte eller ekstra tid til prøven, hvis du har en funktionsnedsættelse, du kan dokumentere.

Behov for hjælp?
Hvis du har behov for hjælp til at forstår reglerne vedrørende kvote 2-prøven eller finde ud af om du uddannelse har en kvote 2-prøve, så skrive til info@studentrefugees.dk eller kom fordi til ansøgningscafeen i Studenterhuset København hver anden onsdag. Du kan finder tider og datoer for ansøgningscafeerne under fanen “kan vi hjælpe dig?”.