Student Refugees Studiemakkere – få en mentee!

Nyt universitet, nye mennesker, ny by og høje forventninger. Vi ved alle, hvor overvældende og udfordrende det kan være at starte på en videregående uddannelse.

For nogle er det endnu mere udfordrende. Forestil dig at være i et fremmed land, studere på et fremmed sprog og i et fremmed uddannelsessystem.

For folk med flygtningestatus er dette virkeligheden. Student Refugees studiemakker er et projekt, der har til formål at støtte studerende med flygtningestatus i at få en nemmere start på studielivet i Danmark. De har måske allerede taget noget af deres uddannelse i Danmark eller måske er de lige ankommet.

Bliv frivillig studiemakker

Vi søger mentorer fra alle studieretninger på videregående uddannelsesinstitutioner på Sjælland, som vil være med til at gøre en forskel i andres liv. Vi ønsker at vise, at det danske uddannelsessystem kan være  åbent for alle. Derfor har vi brug for mentorer, der er imødekommende og anerkendende over for medstuderende fra hele verden uanset baggrund.

Vi søger frivillige, der har lyst til at møde nye mennesker, og som ønsker at dele egne oplevelser som studerende og er interesseret i at udvide deres omgangskreds og horisont. Man skal være studerende på en videregående uddannelse for at kunne være frivillig i dette projekt. 

Hvad kan du for eksempel hjælpe med?

  • Introducere din mentee til gruppearbejde
  • Introducere din mentee til sociale arrangementer på jeres uddannelsesinstitution
  • Hjælpe din mentee med at navigere jeres uddannelsesinstitutions online sites/værktøjer.
  • Hjælpe din mentee med at tilmelde/afmelde eksaminer og kurser på jeres uddannelsesinstitution.
  • Hjælpe din mentee med at finde rundt på campus (fx. Hvor er printeren?).

Og husk også at det ikke kun behøver være studierelateret eller praktisk –  I kan også bare mødes over en kop kaffe og hygge en gang imellem!

Praktisk information

Vi forventer, at du kan mødes med din mentee to gange om måneden. Du og din mentee kan frit aftale jeres målsætninger, og hvad I har lyst til at lave sammen. I vil få mulighed for at deltage i sociale aktiviteter og workshops med de andre Studiemakkere i løbet af semestret.

Studiemakker-programmet vil have en varighed på minimum 6 måneder fra september-februar, hvorefter I kan vælge at forlænge forløbet, hvis I begge har lyst og hvis det stadig er relevant.

Du kan ansøge om at blive mentor ved at gå ind på nedenstående link, hvor du vil blive bedt om at udfylde en formular. Når du har sendt ansøgningen, vil vi gøre vores bedste for at matche dig med den helt rigtige mentee. Hvis vi finder et match, vil du blive inviteret til et mentorkursus og et introduktionsarrangement i løbet af september, hvor du vil møde din studiemakker og andre, der er involveret i projektet. Du vil her have mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål og forventningsafstemme med din studiemakker. For at deltage som mentor i projektet er det obligatorisk at deltage i mentorkurset.

Som frivillig i Student Refugees Studiemakker får du:

  • Muligheden for at opnå kompetencer inden for mentoring og kulturel forståelse
  • Muligheden for at hjælpe folk med flygtningestatus som er kommet ind på en videregående uddannelse i Danmark
  • Oplæring og networking med andre frivillige
  • Du bliver en del af Studenterhusets frivilliggruppe, hvor du får mulighed for at deltage i forskellige sociale og professionelle events. Oven i det får du også gratis te og kaffe i Studenterhuset!

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om projektet, kontakt os på
sr-buddies@studentrefugees.dk