Student Refugees Buddies – få en mentee!

Vil du forbedre dine kompetencer ved at hjælpe andre og skabe nye venskaber? Bliv buddy mentor og få en mentee!

Nyt universitet, nye mennesker, ny by og høje forventninger. Vi ved alle, hvor overvældende og udfordrende det kan være at starte på en videregående uddannelse.

For nogle er det endnu mere udfordrende. Forestil dig at være i et fremmed land, studere på et fremmed sprog og i et fremmed uddannelsessystem.

For folk med flygtningestatus er dette virkeligheden. Student Refugees Buddies er et projekt, der har til formål at støtte studerende med flygtningebaggrund i at få en nemmere start på studielivet i Danmark.

Bliv buddy mentor

Vi søger mentor fra alle studieretninger på videregående uddannelsesinstitutioner i Københavnsområdet, som vil være med til at gøre en forskel i andres liv. Vi ønsker at vise, at det danske uddannelsessystem er åbent for alle. Derfor har vi brug for mentor Buddies, der er imødekommende og anerkendende over for medstuderende fra hele verden uanset baggrund.

Vi søger frivillige, der har lyst til at møde nye mennesker, og som ønsker at dele egne oplevelser som studerende og er interesseret i at udvide deres omgangskreds og horisont.

Vi søger primært frivillige, der selv er studerende, men vi tager også imod ansøgninger fra ansatte på universiteter.

Obs. Buddies-forløbet starter op én gang om året i september, dvs. ved semesterstart efter sommeren. Se mere om forløbet nedenfor.

Hvad kan du for eksempel hjælpe med?

  • Introducere din buddy til gruppearbejde
  • Forklare hvordan mundtlige eksamener fungerer
  • Forklare hvordan det danske karaktersystem fungerer
  • Introducere din buddy til sociale arrangementer på jeres uddannelsesinstitution

    … eller I kan bare mødes over en kop kaffe og hygge en gang imellem!

Praktisk information

Vi forventer, at du kan mødes med din buddy et par gange om måneden. Du og din buddy kan frit aftale jeres målsætninger, og hvad I har lyst til at lave sammen. I vil få mulighed for at deltage i sociale aktiviteter og workshops med de andre frivillige i løbet af semestret.

Buddy-programmet vil have en varighed på minimum 6 måneder fra september, hvorefter I kan vælge at forlænge forløbet, hvis I begge har lyst.

Buddies-forløbet starter i september, men vi åbner op for ansøgninger i løbet af sommeren. Baseret på din ansøgning vil vi gøre vores bedste for at finde det buddy match for dig. Vi afholder derefter et mentorkursus i midten af september og et introduktionsarrangement i slut-september, hvor du vil møde din buddy og andre, der er involveret i projektet. Du vil her have mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål og forventningsafstemme med din buddy.
For at deltage som buddy i projektet skal man deltage i mentorkurset.

Som frivillig i Student Refugees Buddies får du:

  • Muligheden for at opnå kompetencer inden for mentoring og kulturel forståelse
  • Muligheden for at hjælpe flygtninge som er kommet ind på en videregående uddannelse i Danmark
  • Oplæring og networking med andre frivillige
  • Du bliver en del af Studenterhusets frivilliggruppe, hvor du får mulighed for at deltage i forskellige sociale og professionelle events. Oven i det får du også gratis te og kaffe i Studenterhuset!

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om projektet, kontakt os på
sr-buddies@studentrefugees.dk