0

No products in the cart.

Student Refugees Buddies – få en mentee!

Vil du forbedre dine kompetencer ved at hjælpe andre og skabe nye venskaber?

Nyt universitet, nye mennesker, ny by og høje forventninger. Vi ved alle, hvor overvældende og udfordrende det kan være at starte på en videregående uddannelse.

For nogle er det endnu mere udfordrende. Forestil dig at være i et fremmed land, studere på et fremmed sprog og i et fremmed uddannelsessystem.

For folk med flygtningebaggrund er dette virkeligheden. Student Refugees Buddies er et projekt, der har til formål at støtte studerende med flygtningestatus i at få en nemmere start på studielivet i Danmark.

Bliv mentor

Vi søger mentor fra alle studieretninger inden for København, som vil være med til at gøre en forskel i andres liv. Vi ønsker at vise, at det danske uddannelsessystem er åbent for alle. Derfor har vi brug for mentor, der er imødekommende og anerkendende over for studerende uanset baggrund – og over for studerende fra hele verden.

Vi søger frivillige, der har lyst til at møde nye mennesker, og som ønsker at dele egne oplevelser som studerende og er interesseret i at udvide deres omgangskreds og horisont.

Vi søger primært frivillige, der selv er studerende, men vi tager også imod ansøgninger fra graduates og ansatte på universiteter.

Hvad kan du for eksempel hjælpe med?

Introducere din buddy gruppearbejde, forklare, hvordan mundtlige eksamener fungerer, forklare, hvordan det danske karaktersystem fungerer… eller I kan bare mødes over en kop kaffe en gang imellem!

Praktisk information

Vi forventer, at du kan mødes med din buddy et par gange om måneden. Du og din buddy kan frit aftale jeres målsætninger, og hvad I har lyst til at lave sammen. I vil få mulighed for at deltage i sociale aktiviteter og workshops med de andre frivillige i løbet af semestret.

Buddy-programmet vil have en varighed på minimum 6 måneder fra september, hvorefter I kan vælge at forlænge forløbet eller blive matchet med en ny buddy.

Projektet starter i september. Send os en ansøgning, og vi vil den på baggrund gøre vores bedste for at finde det bedste match. Vi vil afholde et mentor kursus i mid-september og et kick-off-møde i slut september, hvor du vil møde din buddy og andre, der er involveret i projektet. Du vil her have mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål og forventningsafstemme med din buddy.
For at deltage i projektet skal man deltage i mentorkurset. 

Som frivillig i Student Refugees Buddies får du:

  • Muligheden for at opnå kompetencer inden for mentoring og kulturel forståelse.
  • Muligheden for at hjælpe flygtninge som er kommet ind på en videregående uddannelse i Danmark
  • Oplæring og networking med andre frivillige
  • Du bliver en del af Studenterhusets frivilliggruppe, hvor du får mulighed for at deltage i forskellige sociale og professionelle events. Oven i det får du også gratis te og kaffe i Studenterhuset!

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om projektet, kontakt os på
sr-buddies@studentrefugees.dk